THE RESTAURANT COUSINE

OLOREM IPSUM DOLOR SIT AMET, CONSECTETUER ADIPISCING ELIT,
SED DIAM NONUMMY NIBH EUISMOD TINCIDUNT UT LAOREET DOLORE MAGNA ALIQUAM ERAT
VOLUTPAT. UT WISI ENIM AD MINIM VENIAM, QUIS NOSTRUD EXERCI TATION ULLAMCORPER
SUSCIPIT LOBORTIS.

AUTORSKI OLIVE BAR

DOSTĘP DO OLIVE BARU + PORCJA FOCACCI 39

  • SAMODZIELNIE NALEJ 4 OLIWY Z AKTUALNEJ SELEKCJI I BAW SIĘ W OLIVNEGO ODKRYWCĘ

2 CZARKI Z OLIWĄ + PORCJA FOCACCI 22

  • WYBÓR 2 OLIW PRZEZ OBSŁUGĘ I PREZENTACJA PRZY STOLE

DEGUSTACJA PROWADZONA PRZY OLIVE BARZE 58

  • PEŁNE OLIVNE DOŚWIADCZENIE

    *
    PREZETACJA OLIW PRZEZ OBSŁUGĘ PRZY OLIVE BARZE
    4 CZARKI Z OLIWĄ + 2 PORCJE FOCACCI

CZARKA OLIWY 9

PORCJA FOCACCI 7

TALERZYKI

TABBOULEH / BÓB / OLIWA (V) 13

GRAVALAX / KOPERKOWY VINEGRET / OGÓREK (GF) 25

PAPRYKARZ ŚRÓDZIEMNOMORSKI / POMIDORY / OLIWKI / KAPARY / OLIWA (GF) 22

MUS Z KOZIEGO SERA / TYMIANEK / PIECZONA MORELA (W, GF) 22

FETA W CIEŚCIE FILO / MUS Z RABARBARU / MIÓD / ORZECHY (W) 23

CHRUPIĄCE KALMARY / PIKANTNY MAJO / SÓL CYTRUSOWA (GF) 24

ARBUZ / OWCZY SER / POMIDORY / MIĘTA / PIKANTNA OLIWA (GF) 17

TALERZE MNIEJSZE

CHŁODNIK Z POMIDORÓW (V) 32

  • SORBET MALINOWY / RÓŻOWY PIEPRZ / WARZYWA / OLIWA

TATAR WOŁOWY 49

  • CHRUPIĄCE CIASTO / MARYNOWANE SZPARAGI / SZCZYPIORKOWY MAJO / ŻÓŁTKO SV / OLIWA

SAŁATKA Z SEREM OLIVA (W) 39

  • RADICCHIO

  • NASZ SER

  • WINOGRONA

  • BEKON Z BAKŁAŻANA

  • WINEGRET MIODOWY

KANAPKA OLIVA 44

  • FOCACCIA

  • ROSTBEF

  • PESTO Z RUKOLI

  • PIKLE

  • PARMEZAN

  • SOS HOLENDERSKI

MAKARON Z POLĘDWICĄ WOŁOWĄ 67

  • WSTĄŻKI

  • POLĘDWICA WOŁOWA

  • MUS GRZYBOWY

  • OLIWA TRUFLOWA

  • PARMEZAN

RISOTTO Z PRZEGRZEBKIEM 47

  • BISQUE KREWETKOWY

  • PALONY KALAFIOR

  • PRZEGRZEBEK

  • POMIDORY CHERRY

KREWETKI 59

  • WINO MUSUJĄCE

  • MASŁO

  • CZOSNEK

  • KAWIOR

BULION Z PIECZONEJ PERLICZKI 38

  • PERLICZKA

  • SUSZONE MORELE

  • ZIOŁA

  • KLUSKI PARMEZANOWE

TALERZE WIĘKSZE

NOGA PERLICZKI 67

  • PUREE PIETRUSZKOWE / RZEPA / PIKLE / PALONA MARCHEW / SOS Z MANDARYNEK

MACKA OŚMIORNICY 95

  • PUREE Z SELERA / EDAMAME / SALSA SELER-POR / GRILLOWANE PĘDY PORA

HALIBUT 89

  • PUREE Z KALAFIORA Z WANILIĄ / PALONY KALAFIOR / SOS Z MIĘSEM MAŁŻ / TRUFLA

STEK Z POLĘDWICY 129

  • PUREE SZAFRANOWE / PANGRATTATO / SKORZONERA / MUS Z MORELI / DEMI GLACE

SCHAB JAGNIĘCY 74

  • PASTA BAKŁAŻAN-TAHINI / PUREE Z MARCHWI / BROKUŁ / JUS ZIOŁOWY

PIECZONY KALAFIOR (V) 54

  • PUREE Z KUKURYDZY / CHIMICHURRI / FASOLA JAŚ / ORZECHY

SURF & TURF (DLA 2 OSÓB) 269

  • POLĘDWICA WOŁOWA / RACZNICA (RODZAJ HOMARA) / PUREE SZAFRANOWE / PANGRATTATO

  • GRILLOWANA SAŁATA RZYMSKA / SOS BERNEŃSKI

TALERZE NA ZAKOŃCZENIE

PIECZONY JOGURT 34

  • MUS Z PORZECZKI / ŻELKA Z MANGO / CIASTKO OWSIANE

MUS CHAŁWOWY 32

  • SÓL MALDON / OLIVA EV / CZEKOLADA

TALERZYK SERÓW 42

  • ZAPYTAJ O AKTUALNIE DOSTĘPNĄ SELEKCJĘ